subscribe: Artikelen | Reacties

Rusland vecht tegen wildgroei wietplanten

0 reacties
Rusland vecht tegen wildgroei wietplanten

De strijd tegen drugs en de bijbehorende criminaliteit is al moeilijk genoeg, maar wat nu als er nu ook nog eens drugs in de vrije natuur opduikt? Dat probleem kent men in de Russische regio Boerijatia, waar wietplanten volop in de natuur te vinden zijn. Al hardnekkig genoeg als onkruid, maar het stond de lokale autoriteiten ook niet bepaald aan dat de planten vol weelderige wiettoppen zaten. Drugs voor het oprapen in de natuur is voor sommigen misschien een utopie, maar niet bepaald voor de Russische overheid. Tijd voor actie dus.

Drugsvrije hennepplant

De Russen hebben geprobeerd vuur met vuur te bestrijden en besloten om in het gebied zaden te planten van andere hennepplanten. Het verschil was echter dat deze nieuwe variant geen toppen produceert die rijk zijn aan THC. Dit is het actieve bestanddeel tetrahydrocannabinol, dat zorgt voor de geestverruimende effecten waar wiet en hasj nu juist zo populair om zijn.

‘THC, CBD en gezondheidseffecten van wiet en hasj: Recente inzichten’ (PDF @ Trimbos.nl)

Het idee was dat deze drugsvrije henneplant alle andere planten zou overwoekeren en uiteindelijk helemaal zou verdringen. Hiervoor werd er ruim 300 kilo aan zaden van de THC-vrije henneplant in het gebied uitgestrooid.

Averechts effect

bron: ria.ru

bron: ria.ru

Helaas bleek dit project anders uit te pakken dan de lokale autoriteiten gehoopt hadden. In plaats van zijn bedwelmende familieleden uit te roeien, paste de drugsvrije hennepplant zich juist aan en begon tot overmaat van ramp ook nog zelf THC te produceren.

‘De Ruderalis cannabisplant komt vooral voor in het noorden van Europa, Rusland en aangrenzende landen zoals China en Mongolië. … Je krijgt dan een snel bloeiende variant met een hoge THC productie en flinke topvorming.’ (SuzySeeds)

Door het landklimaat in Rusland en het aanpassingsvermogen van hennep, produceerden de planten meer THC om zich op deze manier staande te houden in het droge klimaat. De initiatiefnemers van het project leggen zich er echter nog niet bij neer. Er is inmiddels een nieuwe voorraad zaden besteld, die alsnog voor het gewenste effect moeten gaan zorgen.

Reacties zijn gesloten.